سوالات متداول


هرگز، به هیچ عنوان از الکل جهت ضدعفونی نمودن و تمیزکردن انگشتان دست استفاده نشود.بهترین روش تمیزکردن انگشتان شستن آنها با کمک آب گرم و صابون و سپس خشک نمودن آن است.

بعلت اینکه نوک انگشتان دست نوسانات قندخون را بیشتر و سریعتر نشان می دهد بهترین قسمت بدن جهت انجام تست قندخون در نوک انگشتان دست می باشد که بهتر است جهت درد کمتر از لبه های انگشت استفاده شود.
اهمیت کنترل فشار خون بالا در افراد دیابتی به اندازه اهمیت کنترل قندخون است.با رعایت موارد ذیل می توانیدبه کنترل بهتر فشارخون خود کمک کنید.1- در صورت اضافه وزن و چاقی نسبت به انجام فعالیت مناسب بدنی و ورزشی و کاهش وزن اقدام نمایید.2-کاهش مصرف نمک.3-ترک سیگار و مصرف نکردن الکل.4- دری از فعالیت ها و مشاغل استرس زا.5- در هنگام عصبانیت انجام فعالیت هایی که باعث آرامش روحی شما میشود.
بهتر است دستگاهی را انتخاب کنید که مجهز به سیستم کنترل حجم خون(Bvc) باشد.یعنی اگر خون ناکافی به دستگاه داده شود پیغام خطا از طرف دستگاه داده شود تا مجدد تست انجام شود. همچنین دستگاهی که میزان خون کمتری جهت تست قندخون دریافت می کند علاوه بر دقت، باعث درد کمتر، مخصوصا در کودکان و سالمندان می شود.وجود خدمات پس از فروش و گارانتی دستگاه از دیگر مواردی است که باید به آن توجه نمود.دقت نمایید با بررسی سابقه و اعتبار دستگاه از وجود نوارتست قندخون در بازار اطمینان حاصل فرمایید زیرا بسیاری از دستگاه ها بعد از مدتی یا دچار کمبود نوارتست می شوند یا قیمت آنها بعلت عرضه کم و محدود بسیار بالا می رود.
افراد ذیل در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارند:1- وجود سابقه ابتلا به دیابت در بستگان درجه اول.2-سابقه ابتلا به دیابت حاملگی.3-سابقه تولد نوزاد با وزن بیشتر از 4 کیلوگرم.4- بالابودن فشارخون.5- وجود تری گلیسیرید بالاتر از 25 و یا کلسترول کمتر از 35 میلی گرم در دسی لیتر.6-سابقه ابتلا به کیست های متعدد تخمدان و یا بیماری های قلبی-عروقی.لازم به ذکر است با توجه به نوع رژیم غذایی،کم شدن فعالیت های بدنی، معضلات شهرنشینی و وجود فشارهای عصبی و استرس زا در زندگی روزمره ،کلیه افراد جهت اطمینان ،کنترل و پیشگیری لازم است بصورت مرتب آزمایش و چک نمودن قندخون خود را انجام دهند.
تعداد و زمان تست قندخون بستگی به شرایط بدنی و میزان قندخون شما دارد که در این مورد از پزشک معالجتان حتما راهنمایی و مشاوره لازم را درخواست نمایید.
داشتن آگاهی کافی درباره زمان مناسب برای تست قندخون می تواند به کنترل و مدیریت بیماری دیابت کمک کند.بهترین زمان تست قندخون بصورت ناشتا می باشد.همچنین می توانید قبل از ناهار،قبل از شام،2 ساعت بعد از غذا و یا قبل از خوابیدن نیز قندخون خود را کنترل نمایید.عزیزانی که در طول شب دچار افت قندخون می شوند لازم است در ساعات 2-3 نصف شب قند خود راچک کنندو همچنین عزیزانی که انسولین تزریق می کنند شایسته است حداقل 4 بار در روز قند خود را تست نمایند. .

1- اطمینان از سالم بودن،دقیق بودن و کالیبره بودن دستگاه تست قندخون. 

2- در صورت آلوده بودن و تمیز نبودن انگشت دست از قطره دوم نمونه گیری انجام شود.

3-عدم فشردن یا به اصطلاح دوشیدن بند نوک انگشت جهت آمدن خون.

4- قبل از سوزن زدن بهتر است دست رو به پایین گرفته شود و جهت خون رسانی بهتر، انگشتان را ماساژ دهیم.

5- استفاده از سوزن یکبار مصرف و عدم استفاده مجدد از آن بعد از تست.

6- به تاریخ انقضاء و تاریخ مصرف درج شده روی بسته نوار تست دقت شود.از نوار تاریخ گذشته به هیچ عنوان استفاده نکنید.

7- بلافاصله بعد از بازنمودن پلمپ جعبه تست می بایست تا 2 ماه کلیه نوار تست ها استفاده گردد.

8- قطره خون می بایست مکان مشخص شده بر روی نوار تست قندخون را بصورت کامل فرا بگیرد.

9- بعد از برداشتن نوار همیشه بلافاصله درب بسته نوار را ببندید.

10-دستگاه و نوار آن در دمای زیر 30 درجه سانتیگراد نگهداری شود.

11- دقت شود که کد دستگاه گلوکومتر شما با کد بسته نوار یکی باشد.

12- سعی شود جهت انجام تست از کناره انگشت دست استفاده شود.

 

کمک نیاز دارید؟ پشتیبانی آنلاین